TRAINING & COACHING

FYSIOTHERAPIE

  • Wil jij pijnvrij sporten en bewegen?
  • Heb je aan het einde van de werkweek weer last van die arm, nek of onderrug en wil je daarvan af?

 

Binnen BeneFIT Studio werken de personal trainers samen in een multi-disciplinair team. Eén van onze specialisten is de fysiotherapeut.
Bij fysiotherapie denkt men vaak in eerste instantie aan massage. Dit kan inderdaad een onderdeel van de behandeling zijn. Maar er is zoveel meer mogelijk: wij zijn specialist in het verbeteren van de (werk)houding en het optimaliseren van de mobiliteit en werking van het lichaam. Daarnaast werken wij veel met cliënten aan de optimale balans tussen belasting vs belastbaarheid. De belangrijkste schakel naar herstel.
Hierdoor boek je niet alleen resultaten op korte termijn, maar ook op de langere termijn. Wanneer je namelijk stap voor stap jouw leefstijl verandert, worden deze gewoontes ‘het nieuwe normaal’ waardoor je blijvend resultaat hebt!

Binnen BeneFIT Studio – Den Haag / Scheveningen werken we samen met Westduinen Fysiotherapie. Maak kennis met fysiotherapeut Rik Franssen of vraag een consult aan.

Wat is de werkwijze van onze fysiotherapeut?

  • De begeleiding start met een intake gesprek. Hierin bespreek je met de fysiotherapeut de geschiedenis van de klacht(en) en je (fysieke) doelstellingen voor de toekomst. Daarnaast volgt het lichamelijk onderzoek waarbij de fysiotherapeut kijkt naar alle mogelijke factoren die de klacht(en) in stand kunnen houden. Vaak gevolgd door een fysieke 0-meting, waarbij kracht en conditie in kaart worden gebracht. Hierna wordt een programma op maat gestart, waarbij er in de meeste gevallen ook oefeningen worden meegegeven (digitaal).
  • In de eerste periode is er elke week of om de twee weken een afspraak. Wanneer de klachten verminderen, wordt deze frequentie naar beneden bijgesteld. Regelmatig zal de voortgang worden gemeten/getest, zodat er helder zicht is op de vooruitgang. In eerste instantie zal er worden gewerkt aan pijnvermindering waarna er in de meeste gevallen wordt gewerkt aan het versterken van het lichaam en het voorkomen van dezelfde klachten in de toekomst.
  • Zodra de klachten zijn verminderd en er een duurzame stap is gezet richting het zelf managen van toekomstige klachten, is ons doel bereikt: je hebt zelf de tools in handen om beginnende klachten te herkennen en hier op een verantwoorde manier op in te spelen.

Maak een afspraak met onze fysiotherapeut

BeneFIT’s van onze samenwerking met de fysiotherapeut:

  • Onze fysiotherapeut is een specialist met een Bachelor-degree na een 4 jarige HBO-opleiding. Hierdoor heeft hij veel kennis en ervaring op het gebied van lichaam en bewegen.
  • Korte communicatielijnen, waardoor jouw personal trainer altijd op de hoogte is van de adviezen.
  • Consulten kunnen worden vergoed door je zorgverzekering*.

Maak een afspraak met onze fysiotherapeut

*Fysiotherapie wordt helaas niet uit de basisverzekering gedekt, check daarom voor je een afspraak maakt je aanvullende verzekering.