TRAINING & COACHING

VOEDINGSCOACH / SPORTDIËTIST

  • Wil jij zonder een dieet afvallen?
  • Ben je op zoek naar een gezond voeding schema waarmee je dit keer blijvend op jouw gewenste gewicht blijft?

Binnen BeneFIT Studio werken de personal trainers samen in een multi-disciplinair team. Eén van onze specialisten is de sportdiëtist. Bij een diëtist denkt men vaak direct aan diëten, maar dat is nou precies hetgeen wat wij niet doen!

Onze personal trainers, -coaches en diëtist geven jouw geen dieet schema, maar persoonlijke tips hoe jij jouw voedingspatroon kan aanpassen. In kleine stappen werken we aan een verandering van jouw leefstijl. Hierdoor boek je niet alleen resultaten op korte termijn, maar ook op de langere termijn. Wanneer je namelijk stap voor stap jouw leefstijl verandert, worden deze gewoontes ‘het nieuwe normaal’ waardoor je blijvend resultaat hebt!

Wat is de werkwijze van onze sportdiëtist?

  • De begeleiding start met een intake gesprek. Hierin bespreek je met de diëtist jouw doelstelling(en) en neemt de diëtist jouw volledige voedingspatroon door. Wanneer wenselijk doen we ook een nulmeting om jouw gewicht, omtrek en vetpercentage te bepalen. Afsluitend bespreken we de belangrijkste tips om jouw doelen te behalen in de vorm van een voedingsadviesrapport.
  • In de eerste periode is er elke week of om de twee weken een afspraak, omdat in de opstartfase de meeste bijsturing nodig is. Tijdens deze vervolg consulten evalueren we de voortgang van het voedingsadviesrapport en krijg je tips hoe je het beste met de uitdagingen om kunt gaan. Regelmatig vinden vervolg metingen plaats om de voortgang te bewaken en wanneer nodig het advies bij te sturen.
  • Zodra het nieuwe voedingspatroon eigen is gemaakt en de resultaten goed zijn, wordt de frequentie van de afspraken afgebouwd. Je weet nu hoe je gezonder moet eten om jouw gezonde voedingspatroon te behouden.

Het is ons doel om jou te coachen naar een leefstijl en voedingspatroon waar je je goed bij voelt, welke je zelf kan bijsturen wanneer nodig en waar je jouw hele leven nog plezier van hebt.

Maak een afspraak met onze sportdiëtist

BeneFIT’s van onze samenwerking met de sportdiëtist:

  • Onze sportdiëtist is een voeding specialist met een Bachelor-degree na een 4 jarige HBO-opleiding. Hierdoor heeft hij veel meer kennis en ervaring dan een voedingscoach of gewichtsconsulent.
  • Korte communicatielijnen, waardoor jouw personal trainer altijd op de hoogte is van het voedingsadvies.
  • Consulten kunnen worden vergoed door je zorgverzekering*

Maak een afspraak met onze sportdiëtist

*Onze sportdiëtist werkt niet met contracten en het kwaliteitsregister van zorgverzekeraars waardoor het mogelijk is dat de verzekeraar het niet of slechts gedeeltelijk vergoed. Vraag bij de verzekeraar na over de vergoeding van een consult. Voor een intake staat 60 minuten gereserveerd met een uitwerktijd van 30 minuten. Voor vervolgconsulten staat 15 of 30 minuten voor gereserveerd.